7 redenen om mee te doen met Kunst als Kracht in Antwerpen

Onze eerste Kunst als Kracht van het jaar gaat bijna van start! Je hebt nog 7 dagen om je in te schrijven. Maar waarom zou je dat doen? Wij geven je alvast 7 redenen.

 1. Kunst als Kracht is een artistiek hersteltraject bij kanker zoals er geen twee zijn. Doel is om in groep te werken aan gezamenlijke kunstwerken en zo te werken aan je geest en denken. Kunst als Kracht vertrekt van een leeg blad. Hoe we dat blad invullen, beslis jij. Wij hebben geen gebruiksaanwijzing of vaste agenda. Jij bent onze gids, onze kunstenaar geeft je een eerste voorzet.
 2. Kunst als Kracht is een ideaal vertrekpunt om te werken aan je geestelijk herstel. Dit traject heeft als doel om net iets te doen om het doolhof, dat het brein soms is na behandeling, te ontrafelen. Als je creatief bezig bent, maak je gebruik van andere patronen in je brein en denken. Je komt terecht in een flow die voor innerlijke rust zorgt. En je verzet je gedachten zonder dat je daar kruiswoordraadsels of platte rust voor moet gebruiken.
 3. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat je je zelfvertrouwen herwint. Bij ons ben je een kunstenaar, geen patiënt maar een mens. En dat is iets waar we op drukken tijdens Kunst als Kracht.
 4. Je komt terecht in een warme groep met lotgenoten die samen met jou het gevecht met het witte doek aangaan. De groep is steeds hecht en staat klaar voor elke deelnemer. Gesprekken over de dingen des levens, maar ook over koetjes en kalfjes: het kan allemaal.
 5. Je krijgt de kans om begeleid te worden door kunstenaarBert Lezy. Hij doet met kunst wat kunst moet doen: een a-politieke kritiek leveren op de samenleving. In 2016 bracht hij het boek ‘de Dagelijkse Lezy’ uit, 366 tekeningen, een per dag van het voorbije jaar. Hij was ook de maker van het kunstwerk dat de winnaar van de Jan Wauters-prijs ontving. Meer op zijn website. Hij geeft je impulsen en zet enkele krijtlijnen. Vul jij ze in?
  De Dagelijkse Lezy, Bert Lezy
  De Dagelijkse Lezy, Bert Lezy
 6. De sessies vinden plaats in ’t Werkhuys in Borgerhout, een centraal gelegen en gezellige locatie die zeer goed bereikbaar is met de tram, metro, bus, fiets en de auto. In het café kan je heerlijke soep drinken.
 7. Elke editie van Kunst als Kracht levert een andere ervaring op. De vibe daalt gedurende 7 weken neer in ’t Werkhuys. Kom jij ze mee koesteren?

Kriebelen je vingers en wil je meedoen? Schrijf je dan nu in via dit handig formulier.

Meer weten? Contacteer ons dan eventjes via mail of per telefoon op 03/218.46.00. Je kan ook dit artikeltje lezen. En wie weet: tot dan?