Kunst als Kracht: editie Turnhout

Oud Wijzer komt naar Turnhout met Kunst als Kracht, het creatief hersteltraject bij kanker. In het atelier van Jenny Van Gimst ga je aan de slag, steeds met lotgenoten en onder het toeziend oog van een professionele kunstenaar. Ervaring is niet nodig, de sessies zijn ook geschikt voor mensen die nog nooit hebben getekend of gekunst. Of voor mensen die denken dat ze niet kunnen tekenen. De kracht van kunst kan helen. Kom erbij en ga mee aan de slag!

Overtuigd? Klik hier om in te schrijven!

 

De kunstenaar: Jenny Van Gimst

Jenny Van Gimst (1957) is kunstschilder. Ze werkt met olieverf op paneel of doek. Zelf noemt ze haar manier van schilderen hedendaags realisme. In fijne, dunne olieverf schildert ze allerhande voorwerpen op kleine paneeltjes. Liefst portretteert ze geleefde dingen: een gebroken stuk glas, oude verf, foto’s, werktuigen. Een werk van Van Gimst heeft zoveel oog voor detail, dat de kijker zich soms laat misleiden en dat realiteit en tekening dwars door mekaar heen lopen.

Correct geschilderd, geeft ze hen een nieuw bestaan, een grotere dimensie, een erkenning. “Mijn werk gaat over (h)erkenning, de maatstaf van ieders leven, verbeeldt door een object uit zijn gebruikelijke omgeving te halen en het in een nieuw kader te plaatsen, los van andere functies.” Jenny schildert ze in ‘families’, series die ze settings of associaties noemt.Een aaneenschakeling van momenten van evenwicht, waarin de structuur van het verbeelde oppervlak het belangrijkste is.

Haar loopbaan wordt gekenmerkt door diverse solo- en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland. Meer over Van Gimst vind je op www.jennyvangimst.be

Tijdens Kunst als Kracht wil ze samen met de lotgenoten niet alleen schilderen, maar het volledige proces van een kunstenaar delen: starten bij het maken van een kader en eindigen bij een werk waarin elkeen zich kan vinden.

In november stelt Van Gimst tentoon in ‘The Box’, de pop-up winkel in de Sint-Antoniusstraat in Turnhout. Meer hierover op theboxvlaanderen.be

Waar?

De editie gaat door in haar atelier, zo kan je de volledige ervaring meekrijgen.

Wanneer?

Elke dinsdag vanaf 24 oktober t.e.m. 5 decemberDe sessies vinden plaats van 11u tot 14u. Tussendoor is er soep!

Kostprijs? 

91 euro voor 7 sessies. Dit geld dient voor materiaal en andere kosten. In schijven betalen, sociaal tarief en andere regelingen zijn bespreekbaar. Stuur daarvoor een berichtje naar luis@oudwijzer.be of bel ons op 03/218.46.00.

Waar schrijf ik me in?

Je schrijft je hier in! Tot gauw!