Kunst als kracht: een artistiek hersteltraject

Oud Wijzer lanceert Kunst als Kracht, een artistiek hersteltraject voor het brein na chemotherapie. In 7 sessies bij kunstenaars Kris Fierens en Tinka Pittoors werken de herstellende kankerpatiënten aan de revalidatie van de geest via het maken van een kunstwerk. De kracht van kunst kan helen. Ervaring is zeker geen vereiste, de sessies zijn ook geschikt voor mensen die nog nooit hebben getekend of gekunst.

> INSCHRIJVINGEN

 

 

 

Chemobrein

Wie de strijd aangaat tegen kanker, staat voor een zwaar maar niet onmogelijk gevecht. Chemokuren, een lichaam dat gesloopt wordt, een heel leven dat overhoop gegooid wordt: het verandert je wereld ingrijpend. Chemotherapie kan invloed hebben op je geestelijke kracht: je krijgt je gedachten onvoldoende op een rij, het kost moeite om je uit te drukken, … Het chemobrein kan aanvoelen als een labyrint.

Met Kunst als Kracht dagen we je geest uit: via een artistiek traject ontrafelen we je brein en dit met kunst als instrument. Kunst heeft een invloed op je denken: het laat je aspecten van jezelf ontdekken die je nog niet kende.


Hoe? In 7 sessies dompelen we je onder in een artistiek bad bij twee kunstenaars. In hun atelier creëer je samen met 11 andere deelnemers gedurende 7 weken je eigen kunstwerk, op je eigen tempo en zonder druk. Het is ook mogelijk om samen of in kleinere groepjes te werken. Bedoeling is om je de kans te geven om een kunstwerk te maken dat helemaal jouw stempel draagt. Tijdens het proces zal je jezelf uitdagen, je stijl zoeken, vallen en weer opstaan,…


Met wie? Kris Fierens en Tinka Pittoors. Zij staan je bij met raad en daad, maar geven zelf geen les. Bedoeling is dat het werk van jou alleen is.

Kopergieterij wordt kunstenaarsatelierKris Fierens (1957) is een kunstschilder en beeldhouwer die ‘kunst maakt die niet uit- gelegd kan worden’ (quote Marc Ruyters). Zijn werken stralen een indrukwekkende rust uit. Tijdens het creëren werkt Fierens van uit zijn onderbewustzijn dat een prominente rol speelt in zijn artistiek proces.

De installaties en sculpturen van Tinka Pittoors (1977) wekken steeds de verbazing van de kijker op: alledaagse voorwerpen die door Pittoors worden bewerkt en hun alledaagsheid verliezen door het gebruik van opvallende kleuren. In 2013 kreeg ze de Prijs voor Beeldende Kunst van de Provincie Antwerpen.

Waar? We strijken voor deze 7 sessies wekelijks neer in het gebouw waar de ateliers van Fierens en Tinka Pittoors zijn. De voormalige kopergieterij in Hoevenen is 3000 m2 groot. Een unieke kans om te werken in een rustige creatieve omgeving en ondergedompeld te worden in een artistiek bad. .

Alle foto's: Thiago Struys i.o.v. BILL. Foto's overgenomen onder de voorwaarden van CC By 2.0. Meer foto's op https://flic.kr/s/aHsjEdGFcv
Alle foto’s: Thiago Struys i.o.v. BILL. Foto’s overgenomen onder de voorwaarden van CC By 2.0. Meer foto’s op https://flic.kr/s/aHsjEdGFcv

 


Voor wie? Deze sessies zijn voor alle revaliderende kankerpatiënten die een behandeling met chemotherapie achter de rug hebben en de geest en het brein weer willen ontrafelen. Artistieke ervaring is zeker niet vereist.


Wanneer? Elke dinsdag gedurende 7 weken vanaf dinsdag 12 juli, steeds tussen 14u en 17u. De laatste sessie is op dinsdag 23 augustus. Het slotmoment heeft nog geen datum.


Wat is de kostprijs? Per sessie wordt een bijdrage van 13 euro gevraagd voor materiaal en andere kosten. Gevraagd wordt om dit in één keer te betalen (totaal: 90 euro voor 7 sessies). In schijven betalen is bespreekbaar. Ook sociaal tarief mogelijk. Voor meer informatie stuur je het best een berichtje naar info@oudwijzer.be

Ok, ik schrijf me in! Fijn zo! Je bent nog een klik verwijderd van je inschrijving: klik! Inschrijvingen worden afgesloten op zondag 3 juni.


Met dank aan onze partners

Naamloos

<script src="//embedr acheter viagra chine.flickr.com/assets/client-code.js” async=”” charset=”utf-8″>