Kunst als Kracht


Kunst als Kracht is een creatief hersteltraject na kanker. Samen met een beeldend kunstenaar en lotgenoten maak je onbezorgd een kunstwerk. Ervaring is niet nodig: dit is ook geschikt voor mensen die nog nooit hebben getekend of gekunst. De kracht van kunst kan helen. Kom erbij en ga mee aan de slag!

Kunst als Kracht is een artistiek traject  voor iedereen die in aanraking is gekomen met kanker. Gedurende 5 a 7 weken dompelen we je onder in een intens artistiek bad. Tijdens deze sessies werk je aan een kunstwerk, zonder druk, zonder verwachtingen, in de flow van het proces en de geborgenheid van de groep.

© Maité Thijssen
© Maité Thijssen

Elk traject wordt op een atypische manier begeleid door een oudere kunstenaar: zij of hij staat  je met raad en daad bij zonder les te geven of  de focus te leggen op techniek.

Dit is geen tekenles of creatieve therapiesessie, maar eerder een zoektocht naar rust en een manier om je gevoelens en gedachten te uiten door middel van kunst. Je verlegt je grenzen terwijl je creatief bezig bent. De flow waar je tijdens het creatieve proces in geraakt geeft je intense rust. Tijdens de sessies kom je in contact met lotgenoten en is er ruimte voor een lach en een traan.

Het creatief proces heeft een positief effect op de geest: kunst daagt uit, kunst slaat en kunst zalft. Door de confrontatie aan te gaan met zichzelf verleg je je eigen grenzen en herwin je het zelfvertrouwen dat een flinke deuk heeft gekregen.


Volgende editie?

De volgende Kunst als Kracht vindt plaats in het district Deurne.

Wanneer?

Zeven opeenvolgende dinsdagen van 13u tot 16u

Start: dinsdag 5 november

Einde: dinsdag 17 december

Locatie

Districthuis Deurne
Maurice Dequeeckerplein 1
2100 Deurne

Kost

Je betaalt 91 euro voor de hele reeks. In schijven betalen, sociaal tarief, andere regelingen, … is bespreekbaar. Mail ons even voor meer info. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsbericht + wat nuttige informatie

We zijn ondertussen vertrokken met het nieuwe traject, maar later aansluiten kan natuurlijk nog! Stuur gerust een mailtje naar luis@oudwijzer.be

Psst. Lees ook eens de Algemene voorwaarden.