Kunst als Kracht


Kunst als Kracht is een creatief hersteltraject na kanker. Samen met een beeldend kunstenaar en lotgenoten maak je onbezorgd een kunstwerk. Ervaring is niet nodig: dit is ook geschikt voor mensen die nog nooit hebben getekend of gekunst. De kracht van kunst kan helen. Kom erbij en ga mee aan de slag!

Kunst als Kracht is een artistiek traject  voor iedereen die in aanraking is gekomen met kanker. Gedurende 5 a 7 weken dompelen we je onder in een intens artistiek bad. Tijdens deze sessies werk je aan een kunstwerk, zonder druk, zonder verwachtingen, in de flow van het proces en de geborgenheid van de groep.

Kunst als Kracht 1 - zomer 2016

Elk traject wordt op een atypische manier begeleid door een oudere kunstenaar: zij of hij staat  je met raad en daad bij zonder les te geven of  de focus te leggen op techniek.

Dit is geen tekenles of creatieve therapiesessie, maar eerder een zoektocht naar rust en een manier om je gevoelens en gedachten te uiten door middel van kunst. Je verlegt je grenzen terwijl je creatief bezig bent. De flow waar je tijdens het creatieve proces in geraakt geeft je intense rust. Tijdens de sessies kom je in contact met lotgenoten en is er ruimte voor een lach en een traan.

Het creatief proces heeft een positief effect op de geest: kunst daagt uit, kunst slaat en kunst zalft. Door de confrontatie aan te gaan met zichzelf verleg je je eigen grenzen en herwin je het zelfvertrouwen dat een flinke deuk heeft gekregen.


Volgende editie?

Mei – juni: MERKSEM!

Wanneer? van 16 oktober t.e.m. 27 november, elke dinsdag van 10u tot 13u. Rond de middag eten we samen soep in groep van Merksemdok! Het toonmoment volgt later.
Waar? Merksem! Het district dat ons Gaston Berghmans schonk. We zitten in het gezellige cultureel ontmoetingscentrum ’t Dokske (Emiel Lemineurstraat 72).
Met welke kunstenaar?
 Bert Lezy!
Hoeveel kost het mij om deel te nemen?
We hanteren een vaste prijs van 91 euro. Sociaal tarief en andere verminderingen zijn echter mogelijk. Contacteer ons voor meer info: wolf(at)oudwijzer.be
Mag ik me inschrijven?
Natuurlijk, kom erbij! Inschrijven doe je via onderstaand formulier. Voor meer informatie of met al je vragen contacteer je ons op info@oudwijzer.be of 03/218.46.00 . Na inschrijving ontvang je een mailtje met betalingsinformatie.

Ja! Ik schrijf me graag in voor Kunst als Kracht in Merksem!

Naam

Voornaam

Adres

Telefoon/GSM

E-mail

Er wordt tijdens de workshops steeds een broodjesmaaltijd voorzien. Zijn er zaken waar we op moeten letten? (allergieën, gluten, diabetes, etc.) Dit is een optioneel veld.

Heb je moeite met de verplaatsing? Zijn er dingen waar we zeker op moeten letten? Vertel het ons!

Psst. Lees ook eens de Algemene voorwaarden.