Waarom het niet erg is dat je niet kan tekenen

‘Is Kunst als Kracht wel iets voor mij? Ik kan niet tekenen. Ik heb dat nog nooit gedaan. Ik heb er nochtans wel zin in, maar ja, als ik niets van kunst afweet,…’

Dat is geen enkel probleem! Je hoeft zelfs nog nooit een potlood hebben vastgehouden om deel te nemen…

Bij het maken van het werk is het belangrijker dat je je instinct volgt en doet wat je hart je vraagt, dan dat je een perfecte Van Gogh kan afleveren. Iedereen is een winnaar vanaf het eerste moment dat je durft de strijd met het doek of je installatie aan te gaan le viagra homme.

Heb je toch nog vragen tijdens de sessies over materiaal of wil je jezelf wat kneepjes bijleren? Kris Fierens en Tinka Pittoors luisteren graag en staan je bij met raad en daad.

De enige vereiste is dat je zin hebt om mee te doen en het ziet zitten om jezelf uit te dagen. Je grenzen verleggen kan je doen door een kunstwerk te maken.

Iedereen mag deelnemen, of je al talloze werken hebt gemaakt, of nog nooit met een penseel in aanraking bent gekomen. Kunst is de maatschappij, en wij zijn de maatschappij.

Kunst is een zeer beladen woord, dat beseffen we ook wel. Wij vertrekken van het feit dat iedereen kunst kan maken, en dat elke creatie kunst is.

Wie geintimideerd wordt door verschillende grote meesters: Malevitsj maakte ooit ‘Het Zwart Vierkant’. Malevitsj durfde kunst te maken en het werd wereldwijd tentoongesteld. Nu is het aan ons!

Kazimir Malevich – Het Zwarte Vierkant (1915)