Alejandro Jodorovsky over passie

Mensen vragen ons soms: is Oud Wijzer eigenlijk wel nodig? Steeds weer kom ik dan terecht bij het filmpje dat Alejandro Jodorovsky maakte in augustus 2015.

Even kaderen Alejandro Jodorovsky is een Chileens theater- en filmregisseur en een begrip onder de liefhebbers van de avant-garde film. Zijn bekendste vrucht, El Topo uit 1970, werd een cultfilm die aanbeden werd door o.m. John Lennon en Bob Dylan. In 2003 werd deze door Steven Schneider opgenomen in het boek 1001 Movies You Must See Before You Die, en herdruk na herdruk na herdruk bleef El Topo terugkeren. Jodorovsky herleiden tot El Topo alleen is de man onrecht aandoen: van The Holy Mountain over Santa Sangre tot Dance of Reality, steeds leverde hij meesterwerken af.

Tot zover de achtergrond. Wat heeft Jodorovsky met ons te maken.

Wel. In augustus 2015 postte Jodorovsky dit filmpje op Youtube ou acheter du viagra en pharmacie.

In het filmpje praat hij over waarom u zijn crowdfundingcampagne voor ‘Poesia sin fin‘ moet steunen, maar het gaat ons hier over hoe hij dit vertelt. In zes minuten twee seconden, in meer dan duizenden woorden en in meer dan tienduizend oprechte hartslagen vertelt Alejandro Jodorovsky over de pijn die zijn lichaam voelt, over zijn gezegende leeftijd van 86 jaar.

Maar! Gelukkig is er nog de film! De film die hem geneest! De passie die Jodorovsky en andere Oude Wijzen bezitten is het sterkste argument voor ons om ’s ochtends het licht aan te doen en weer verder te doen. Deze passie heeft ons alvast geinspireerd. Daarom willen wij er ook zijn: om deze passie door te geven aan de komende generaties.

Maar vertel eens: wat heeft u geinspireerd?

Voor meer info over Poesia sin fin en de crowdfunding: u vindt alles hier.