De Groene Muur

Wat

Een creatief totaaltraject om aan empowerement te doen. We proberen chronisch zieken, mensen met een burn-out, met een depressie, … kortom: mensen die door een zwarte periode gaan naar boven te tillen door te vertrekken van hun verhaal en daar een avondvullende voorstelling van te maken voor familie en vrienden.

Periode

Voorjaar 2019

Gedurende een kwart jaar steken we een avondvullende woordvoorstelling ineen met chronisch zieken die het verhaal over hun ziekte en het leven willen brengen op de manier die zij wensen. We doen dit met de inzet van professionals uit de culturele sector: een actrice, een woordkunstenaar, een bewegingscoach, … en met de actieve medewerking van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

We baseren ons hiervoor op de werkwijzen van de Narrative Based Medicine, die door de wetenschap onderzocht worden en door kunst in acties omgezet kunnen worden.

We doen dit door middel van woord. Woord is het krachtigste wapen dat de naakte mens heeft. En kwetsbaar zijn geeft je soms het gevoel dat je naakt bent: je zelfbeeld is laag, je moet terugvallen op helpende handen en dat leidt soms tot een draaikolk waarin je wordt meegezogen in negativiteit.

In samenwerking met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen