De Groene Muur

“Het is lang donker geweest.”

 

Dit is het verhaal van 7 mensen. Joke, Eveline, Miranda, Martine, Wim, Gert en Véronique.  Allen eigen levens, maar wel chronisch ziek. Samen penden zij een voorstelling bij elkaar over ziek zijn en werelden die weigeren om te stoppen met draaien. Over diagnoses waar je niet op wacht in de wachtkamer. Over terug naar buiten gaan. Hey, alles ok? Ben je nu nog ziek? Ah. Dat soort vragen. Van donker naar licht en terug. Een verhaal van muren slopen. Neem een hamer en zet u.

Op 25 mei voeren zij in het Auditorium Kinsbergen in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen deze voorstelling voor het eerst op voor publiek.  Daar hoort U ook bij. Reserveer hieronder je ticket. Deuren openen om 20 uur, start is voorzien voor 20.30.

Tickets kosten 5 euro per persoon, maar we verwelkomen giften boven 5 euro. Met de opbrengst willen we toekomstige trajecten van De Groene Muur mogelijk maken.  Je kan je ticket afrekenen aan de kassa.

Na inschrijving ontvang je een e-mail met alle informatie.

Alvast bedankt! En zet u. We moeten eens praten.

Vragen? Mail naar info@degroenemuur.be

 


Fris mijn geheugen eens op: wat is De Groene Muur?

Een creatief totaaltraject om aan empowerment te doen. We proberen chronisch zieken, mensen met een burn-out, met een depressie, … kortom: mensen die door een zwarte periode gaan naar boven te tillen door te vertrekken van hun verhaal en daar een avondvullende voorstelling van te maken voor familie en vrienden.

We maken gebruik van het principe van Narrative Based Medicine. Daarbij beschouwen we de ziekte niet als een aaneenschakeling van symptomen, maar speuren we naar het ‘narratief’ van de ziekte. Welk verhaal heeft de patiënt? Als arts luister je naar dit verhaal en maak je tijd voor de persooon. Als patiënt doe je aan ‘vertellen om te herstellen’. Wij brengen deze narratieven op een podium.

Begeleid door Lotte Dodion (woordkunstenares), Lisette Mertens (actrice, coach) en gebouwd op een samenwerking van het UZA en Oud Wijzer vzw. 

Dit project wordt ondersteund door Vlaanderen in het kader van Innovatieve Partnerprojecten, een oproep waarbij de Minister van Cultuur streeft naar samenwerkingen tussen de culturele en minder-culturele sector.