De Groene Muur

Wat

Een creatief totaaltraject om aan empowerment te doen. We proberen chronisch zieken, mensen met een burn-out, met een depressie, … kortom: mensen die door een zwarte periode gaan naar boven te tillen door te vertrekken van hun verhaal en daar een avondvullende voorstelling van te maken voor familie en vrienden.

Periode

Vanaf 1 maart 2019, elke vrijdag in de namiddag. Een sessie duurt tussen de 2 en 4 uur.

Gedurende een kwart jaar steken we een avondvullende woordvoorstelling ineen met chronisch zieken die het verhaal over hun ziekte en het leven willen brengen op de manier die zij wensen. We doen dit met de inzet van professionals uit de culturele sector: een actrice, een woordkunstenaar, een bewegingscoach, … en met de actieve medewerking van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

We baseren ons hiervoor op de methode van de Narrative Based Medicine, waarbij het verhaal van de patient centraal staat. Wij proberen dat bij de Groene Muur dan te vertalen naar kunst.

We doen dit door middel van woord. Woord is het krachtigste wapen dat de naakte mens heeft. En kwetsbaar zijn geeft je soms het gevoel dat je naakt bent: je zelfbeeld is laag, je moet terugvallen op helpende handen en dat leidt soms tot een draaikolk waarin je wordt meegezogen in negativiteit.

Dit traject wordt begeleid door actrice Marilou Mermans en woordkunstenaar Lotte Dodion. We eindigen met een voorstelling met publiek dat je zelf kiest.

In samenwerking met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen

Inschrijven?  Vul onderstaand formulier in en we contacteren je zo snel mogelijk! Maak er geen Nobelprijswinnende publicatie van: je mag gerust kort zijn in je antwoorden 🙂